ساخت موشن گرافیک

با رقابتی که در بازاریابی در فضای دیجیتال به وجود آمده همه کسب‌وکارها در تلاشند بهترین گزینه‌ها را برای جلب توجه مخاطبین خود به کار بگیرند.

ابزارهای متعددی برای تأثیرگذاری بر مخاطب وجود دارد که امکانات گرافیکی در دنیای دیجیتال از پر استفاده‌ترین آن‌ها است. با تغییر سلیقه و افزایش انتظار مخاطبان دیگر تصاویر و عناصر گرافیکی ثابت، جذابیت و تأثیرگذاری زیادی ندارند. در این میان موشن گرافیک می‌تواند روشی عالی برای تبلیغ یک کسب‌وکار در دنیایی که بازه زمانی تمرکز افراد در حال کاهش است باشد. 

محتوای باکیفیت مانند موشن گرافیک در هر استراتژی محتوا نقش اساسی دارد و استفاده از آن می‌تواند شرکت شما را به سمت موفقیت هدایت کنند.

ولی ایجاد محتوا با کمک موشن گرافیک نیاز به دانش گرافیک و اصول ایجاد آن را دارد که در صورت متخصص نبودن در این زمینه باید ساخت آن را به یک استودیو و یا افراد با مهارت و حرفه‌ای بسپارید تا نتیجه‌ای خلاقانه و مطلوب دریافت کنید.

در ادامه به فواید و تأثیرات موشن گرافیک و لزوم استفاده از آن می‌پردازیم. با آگاهی بیشتر بهتر می‌توانید تصمیم بگیرید پروژه ساخت موشن گرافیک خود را به چه تیمی بسپارید. پس با ما همراه باشید.

تعریف موشن گرافیک

در تعریف موشن گرافیک می‌توان گفت که نوعی انیمیشن است که طرح‌های ثابت را به تصاویر متحرک تبدیل می‌کند. در حقیقت حرکت به کار گرافیک ثابتی که ایجاد شده است اضافه می‌شود. عناصر موشن گرافیک در یک دنباله از فریم‌ها قرار می‌گیرند تا تصور حرکت ایجاد و در نتیجه ارتباط مؤثر برقرار کنند؛ چراکه به یک تصویر بی‌جان حالت جاندار می‌بخشند. انیمیشن‌ها معمولاً در قالب دو یا سه بعدی هستند و گاهی اوقات صدا دارند.

شروع استفاده از موشن گرافیک به اوایل دهه 1800 برمی‌گردد و بیشتر در صنعت فیلم‌سازی مورد استفاده قرار می‌گرفت.

در ساخت موشن گرافیک از برنامه‌های نرم‌افزاری برای ایجاد روایت‌های بصری به‌صورت نمایش در فضای دیجیتال یا تلویزیون مانند فیلم‌ها و برنامه‌ها، بازی‌ها، تبلیغات و هر جایی که برای ارتباط با مخاطب نیاز به حرکت باشد استفاده می‌شود.

نکاتی برای ایجاد یک موشن گرافیک موفق

با پیشرفت فن‌آوری مخاطب باهوش‌تر شده و قادر به تحلیل و نقد اطلاعات دیجیتالی است و می‌تواند فوراً اشکالات یا اشتباهات را متوجه شود.

نمونه کارهای ما
پخش ویدیو
پخش ویدیو
پخش ویدیو
پخش ویدیو
پخش ویدیو
پخش ویدیو
پخش ویدیو
پخش ویدیو
پخش ویدیو
پخش ویدیو
پخش ویدیو
پخش ویدیو
پخش ویدیو
پخش ویدیو
پخش ویدیو
پخش ویدیو
پخش ویدیو
پخش ویدیو
پخش ویدیو
پخش ویدیو
پخش ویدیو
پخش ویدیو
پخش ویدیو
پخش ویدیو

در زیر مواردی که یک موشن گرافیک خوب باید دارا باشد را بیان می‌کنیم.

1- یک هدف واضح داشته باشید. باید مشخص شود که قصدتان از ایجاد یک انیمیشن چیست و از ایجاد هر گونه سردرگمی در جریان ایجاد آن جلوگیری کنید.

2- با کل پروژه سازگار باشد. اگر یک وب‌سایت با طراحی خنثی و مینیمالیستی دارید و برای بخش‌هایی از آن موشن گرافیک بسیار رنگارنگ ایجاد کنید، می‌تواند به راحتی باعث عدم باورپذیری و اعتماد مخاطب شوید.

3- یک طراحی عالی و فوق‌العاده انجام دهید. بسیار واضح است که موشن گرافیک فقط در صورت داشتن طراحی خوب می‌تواند خوب و تأثیرگذار تلقی شود.

اهمیت ایجاد موشن گرافیک

حالا که در جریان ایجاد یک موشن گرافیک موفق و خوب قرار گرفتید، بیایید ببینیم که برای تجارت شما چه فوایدی می‌توانند داشته باشند.

1- با مخاطبین گسترده‌تری ارتباط برقرار می‌کنید

با وجود اینترنت امکان ارتباط و انتقال اطلاعات در سراسر جهان به راحتی امکان‌پذیر است. برای آگاهی، استفاده و بهره‌مندی از بازار‌های مختلف در هر کجای دنیا، فقط نیاز به چند کلیک است. اما برای اینکه افرادی از کشورهای دیگر بتوانند پیام شما را دریافت و با آن ارتباط برقرار کنند مشکلی مانند تفاوت زبان وجود دارد.

اینجا است که موشن گرافیک وارد عمل می‌شود و می‌تواند به شما کمک کند سریع و بدون زحمت پیام خود را به زبان مخاطبان هدف تغییر دهید. از این طریق مخاطبان پیام شما را بدون اینکه نیاز به هزینه مضاعف برای ایجاد چندین ویدئو باشد درک می‌کنند. این کار در آن‌ها این حس را به وجود می‌آورد که برایشان اهمیت قائلید.

2- جلب توجه مخاطب

میانگین بازه زمانی توجه انسان‌ها هنگام تماشای تبلیغات به 8 ثانیه کاهش پیدا کرده است. تمام شرکت‌های دیگری را که برای جلب توجه مخاطب رقابت می‌کنند را در نظر بگیرید؛ بنابراین باید در کمترین زمان ممکن مخاطبین را تحت تأثیر قرار دهید.

اگر محتوای شما از نظر مخاطبانتان خسته کننده است، فقط با ایجاد یک اسکرول کوچک یا یک کلیک می‌توانید آن را جالب‌تر کنید. حرکت خود از عواملی است که چشم انسان را تحریک و به سمت خود جلب می‌کند. موشن گرافیک می‌تواند به محتوای شما کمک کند تا از بقیه متمایز شود و مخاطبان شما را به تعامل ترغیب کند.

اهمیت ایجاد موشن گرافیک
اهمیت ایجاد موشن گرافیک

3- ساده‌سازی اطلاعات پیچیده و قابلیت اشتراک‌گذاری

کاهش بازه زمانی توجه و تمرکز را به یاد داشته باشید. توضیح اطلاعات پیچیده به‌خصوص در فضای دیجیتال کار سختی است. اگر محصول یا خدماتی دارید که نیاز به توضیح دارد، موشن گرافیک بهترین انتخاب برای شماست. موشن گرافیک روشی جذاب برای ساده کردن اطلاعات پیچیده و کمک به مخاطبان برای درک سریع آن‌ها است.

اطلاعات پیچیده لزوماً به این معنی نیست که درک آن برای فرد دشوار است و می‌تواند شامل اطلاعات حساس و ناخوشایند باشد.

مثلاً با موشن گرافیک می‌توان عواقب وحشتناک یک تصادف با مترو را به روشی بسیار جذاب به مردم هشدار داد. مانند ویدئوی مترو ملبورن به نام Dumb Ways to Die که مورد میلیون‌ها بازدید قرار گرفته است.

کوتاه بودن و جذابیت کارهای موشن گرافیک مخاطبین هدف شما را ترغیب می‌کند به‌راحتی ویدئو را با خانواده و دوستانی که احساس می‌کنند به محصول یا خدمات موجود در ویدئو علاقه‌مند هستند به اشتراک بگذارند.

4- آگاهی از برند را افزایش می‌دهد

یک هویت برند قوی برای افزایش نرخ تبدیل و ایجاد یک مخاطب وفادار که به برند شما اعتماد کرده و آن را به رسمیت می‌شناسد، ضروری است. داستان سرایی نقش بزرگی در ارائه نگاهی اجمالی از برند به مشتریان بالقوه دارد که محصول یا خدمات شما می‌تواند برای آن‌ها جذابیت داشته باشد. با ایجاد یک تجربه چشمگیر با کمک موشن گرافیک، کیفیت داستان‌گویی را ارتقا دهید.

ویدئو به درصد زیادی از بازاریابان کمک کرده است تا درک محصول یا خدمات خود را افزایش دهند. بسیاری از مشتریان نیز به گفته خودشان با تماشای ویدئوی یک برند متقاعد شده‌اند که یک خدمات یا محصول را بخرند. اما مشکل اینجاست که ایجاد محتوای ویدئویی با کیفیت بالا و منحصر به فرد به‌طور منظم می‌تواند هزینه‌ها را به سرعت بالا ببرد.

موشن گرافیک بسیار مقرون به صرفه‌تر است؛ زیرا به تیمی از تهیه کنندگان، بازیگران، مجوزها و غیره نیاز ندارید. تنها چیزی که نیاز دارید یک طراح موشن گرافیک با تجربه و یک ایده است.

با استفاده از طراحی موشن گرافیک، می‌توانید بدون زحمت تولید محتوای خلاقانه خود را افزایش دهید و یک جریان قوی از محتوای جذاب ایجاد کنید. در نهایت می‌توانید با کمک آن آگاهی از برند خود را افزایش دهید.

5- افزایش تجربه کاربری

طراحی تجربه کاربری حول محور ایجاد یک تجربه کاربر پسند برای کاربر می‌چرخد. در فضای دیجیتال، عمدتاً به ایجاد یک تجربه یکپارچه در یک وب‌سایت یا یک برنامه اشاره دارد تا کاربران بتوانند به راحتی و به سرعت از رابط کاربری برای هدف مورد نظر خود استفاده کنند.

موشن گرافیک می‌تواند تجربه کاربر را بسیار بی دردسرتر کند. برای مثال، با افزودن نشانه‌ها و راهنمای موشن گرافیک. این تصاویر متحرک می‌توانند بازدیدکنندگان را به مسیر درست سوق دهند یا بازخوردی قابل درک در مورد اقداماتشان به آن‌ها ارائه دهند.

به دکمه دعوت به اقدامی فکر کنید که وقتی ماوس را روی آن می‌برید روشن می‌شود یا محدوده‌ای که وقتی رمز عبور نادرست را پر می‌کنید به رنگ قرمز در می‌آید و جلب توجه می‌کند.

طراح موشن گرافیک کیست؟

طراحان موشن گرافیک که طراحان موشن نیز نامیده می‌شوند، وظیفه دارند آثار هنری برای رسانه‌های مختلف مانند فیلم، تلویزیون و اینترنت خلق کنند. آن‌ها از تکنیک‌های مختلف سینمایی، انیمیشن‌ها و انواع دیگر ابزارهای بصری برای ایجاد سکانس‌ها و حرکات واقعی برای تولیدات بصری مختلف استفاده می‌کنند. آن‌ها هنگام ایجاد سکانس‌ها و تریلرهای فیلم، آگهی‌های تبلیغاتی، ویدئوهای تبلیغاتی باید به انتقال یا تغییر صفحه نمایش همچنین هر بخش از تولید ویدئویی که به جلوه‌های حرکتی بصری واضح نیاز دارد، توجه کافی داشته باشند.

مهارت‌های طراح موشن گرافیک

بعضی از مهم‌ترین مهارت‌های یک طراح موشن گرافیک عبارتند از:

مهارت‌های سازمانی: طراحان موشن گرافیک معمولاً باید جنبه‌های مختلف از فرآیند تولید یک انیمیشن را به‌طور همزمان مدیریت کنند. به‌طور طبیعی منظم بودن، انجام چند کار را آسان‌تر و کل فرآیند طراحی را کارآمدتر می‌کند.

مهارت‌های مدل‌سازی سه بعدی: اگرچه اصول طراحی موشن گرافیک بر اساس هنر دو بعدی است، اما اکثر محصولات نهایی نیاز به مدل‌سازی سه بعدی و انیمیشن دارند، بنابراین یک طراح موشن گرافیک باید درک قوی از اصول سه بعدی داشته باشد.

درک پرسپکتیو: طراحان موشن گرافیک باید بتوانند همه عناصر مانند دید مخاطب، منابع مختلف نور، مکان دوربین، نحوه حرکت یک شیء که می‌تواند بر کل صحنه و سایر عناصر مشابه و انیمیشن تأثیر بگذارد، درک کنند.

مهارت‌های زمان‌بندی: واقعی‌سازی یک انیمیشن سه‌بعدی مستلزم زمان‌بندی تمام عناصر آن به‌گونه‌ای است که به‌طور طبیعی جریان داشته باشد. سرعت انیمیشن، همگام سازی آن با صدا و سایر عناصر متحرک باید زمان‌بندی شود تا همه آن‌ها به‌طور طبیعی به یکدیگر متصل به نظر برسند.

سازش و انعطاف‌پذیری: اکثر طرح‌ها از مفهوم اولیه تا نسخه نهایی دچار تغییرات اساسی می‌شوند. یک طراح موشن گرافیک باید بتواند تغییرات مختلف را بر اساس بازخورد مشتریان و همکاران ایجاد و اجرا کند.

مهارت‌های ارتباطی: اکثر انیمیشن‌های ساخته شده توسط طراحان موشن گرافیک بخش‌های کوچکی از پروژه‌های بزرگ‌تر هستند. برای ادغام کار خود در یک پروژه، یک طراح موشن گرافیک باید دائماً با همه افراد درگیر در ارتباط باشند و بفهمند که انیمیشن آن‌ها چگونه باید در بقیه پروژه ادغام شود.

مهارت‌های طراح موشن گرافیک

نرم‌افزارهای مورد استفاده در ساخت موشن گرافیک

انتخاب ابزار مناسب و نرم‌افزار ساخت موشن گرافیک گام بعدی پس از تعیین نوع موشن گرافیک و طرح کلی پروژه است. امروزه موشن گرافیک به شدت به برنامه‌های نرم‌افزاری دیجیتال متکی است و گزینه‌های زیادی برای انتخاب وجود دارد. در زیر، به برخی از برجسته‌ترین ابزارهایی که انیماتورها برای ایجاد تبلیغات، فیلم‌ها و کلیپ‌های کوتاه استفاده می‌کنند، خواهیم پرداخت.

  1. فتوشاپ

ابزار قدرتمند فتوشاپ نیازی به معرفی ندارد. هر کسی که با طراحی گرافیک آشنا باشد حداقل یک بار از آن استفاده کرده است. با نام فتوشاپ به یاد عکس‌ها و فیلم‌های تغییر یافته و ویرایش شده می‌افتیم.

فتوشاپ دارای عملکردها و ویژگی‌های بسیاری است که می‌تواند به ایجاد موشن گرافیک کمک کند. از وایت برد آن برای طراحی، ویرایش استوری بوردها، تولید انیمیشن‌های GIF و موارد دیگر استفاده می‌شود. Adobe Photoshop هم کاربردی و هم انعطاف‌پذیر است. وقتی نوبت به تولید بافت یا اصلاح تصاویر می‌رسد، این ابزار برای هر طراح موشن گرافیک یا انیماتور ضروری است.

برای مونتاژ ویدئوهای موشن گرافیک به ندرت از فتوشاپ استفاده می‌شود، اما همچنان ابزاری ضروری برای تولید عناصر جدید و منابع و داده‌های پروژه‌های موشن گرافیک است.

  1. موهو پرو

انیماتورهایی که به دنبال ساختن انیمیشن‌های دو بعدی هستند، مطمئناً با Moho Pro کار کرده‌اند. Moho Pro یک برنامه مبتنی بر بردار یا وکتور است و به طراحان، انیماتورها و تیم‌های بازاریابی اجازه می‌دهد انیمیشن‌هایی با کیفیت بالا ایجاد کنند.

نقطه قوت نرم‌افزار Moho Pro طیف وسیعی از ابزارها و عملکردهایی است که ارائه می‌دهد و یک پکیج کامل است که که انیماتورها می‌توانند در پروژه های خود به آن تکیه کنند. این نرم‌افزار نیاز به به نرم‌افزارهای دیگر را در مراحل خاصی از پروژه را به حداقل می‌رساند.

  1. سینما چهار بعدی

یکی از انواع موشن گرافیک نوع سه بعدی است. اکثر طراحان حرکت را با استفاده از Cinema 4D اجرا می‌کنند. به راحتی می‌توانید با تماشای یک آموزش در یوتیوب و استفاده از Cinema 4D یک ویدئوی متحرک بسازید. این برنامه بسیار کاربر پسند است و متخصصان موشن گرافیک اغلب از Cinema 4D برای مدل‌سازی، انیمیشن و جلوه‌های ویژه استفاده می‌کنند.

سازندگان موشن گرافیک به انواع ابزارهای قدرتمند در جعبه ابزار MoGraph دسترسی دارند که تولید هر چیزی از لوگوهای متحرک گرفته تا جلوه های انتزاعی را آسان می‌کند. تنها با چند کلیک آسان، یک انیماتور می تواند حرکت را معرفی کند یا افکت های مختلف را اضافه کند.

سینما چهار بعدی
سینما چهار بعدی

4. بلندر

یکی از بهترین ابزارهای متن باز و رایگان مدل‌سازی سه بعدی برای ساخت موشن گرافیک‌های سه بعدی، Blender است که توسط بسیاری از هنرمندان، استودیوهای انیمیشن و تبلیغ کنندگان استفاده می‌شود. این برنامه امکانات کاملی مانند مدل‌سازی، انیمیشن، شبیه‌سازی، رندرینگ، ترکیب‌بندی، ردیابی حرکت، ویرایش ویدئو و انیمیشن دو بعدی ارائه می‌دهد. این امکانات باعث می‌شود که انیماتورها به این بسته کامل برای ایجاد فیلم‌های متحرک اعتماد کنند.

اگرچه یادگیری و تسلط بر Blender دشوار است، اما همچنان ابزاری قدرتمند و رایگان در دستان طراحان گرافیک است.  این امر Blender را به یک برنامه عالی برای طراحان باتجربه و کسانی که به دنبال ساخت اولین ویدیوی موشن گرافیک خود هستند تبدیل می کند.

  1. ادوبی انیمیت

اگر به‌دنبال نرم افزار موشن گرافیک دو بعدی هستید، نمی‌توانید از Adobe Animate بگذرید. ادوبی انیمیت یکی دیگر از ابزارهای عالی است که طیف گسترده‌ای از ابزارها را ارائه می‌دهد که آن را به ابزاری عالی برای طراحان تبدیل می‌کند.

براش‌های برداری که به انیماتورها اجازه می دهد انیمیشن‌های مبتنی بر برداری با کیفیت بالا ایجاد کنند.

ابزارهای قدرتمند تصویرسازی و انیمیشن که برای ایجاد انیمیشن تبلیغاتی و بازی‌ها به همان اندازه خوب عمل می‌کنند.

Adobe Animate قابلیت یکپارچه شدن با سایر نرم‌افزارهای Adobe دارد و اگر به برنامه‌های Adobe متکی هستید، آن را به گزینه‌ای عالی برای شما تبدیل می‌کند.

نمونه‌های استفاده از موشن گرافیک

در این بخش برخی از انواع بی‌پایان موشن گرافیک را نام می‌بریم که هر کدام مزایا، سبک و الزامات منحصر به فرد خود را دارند.

ویدئوی توضیحی

با استفاده از موشن گرافیک، ایده پیچیده خود را با روشی واضح و مختصر اجرا کنید. موشن گرافیک می‌تواند اطلاعات شما را به تصویر در بیاورد و به افراد کمک کند تا اطلاعات را خیلی سریع‌تر درک و در ذهن نگه دارند.

لوگوهای انیمیشنی

لوگوها با اینکه کوچک هستند، اما حاوی اطلاعات زیادی هستند. با متحرک کردن آن‌ها می‌توانید داستان برند خود را به روشی سرگرم کننده و جالب نشان دهید.

موشن گرافیک
موشن گرافیک

تایپوگرافی متحرک

اگرچه ممکن است متن متحرک به اندازه کافی جلب توجه کننده به نظر نرسد، اما همچنان در تبلیغات، برنامه‌ها، وب‌سایت‌ها و موارد دیگر به‌طور گسترده استفاده می‌شود. تایپوگرافی‌های متحرک بسیار متنوع و پرکاربرد هستند و شرکت‌ها به دلایل مختلفی مانند جذاب بودن، جلب توجه مخاطبان و انتقال پیام از آن‌ها استفاده می‌کنند.

انیمیشن‌های UI/UX

شما می‌توانید با ایجاد دقیق و متفکرانه انیمیشن‌ها برای عناصر مختلف در رابط کاربری، واقعاً به یک رابط کاربری را جان ببخشید و یک استفاده قدرتمند از موشن گرافیک داشته باشید.

لندینگ پیج

لندینگ پیج یا صفحات فرود اغلب حالت ایستا دارند. موشن گرافیک می‌تواند بازدید کنندگان شما را به حرکت به سمت پایین صفحه، بیشتر ترغیب کند. حرکت در عناصر طراحی می‌تواند نگرانی شما را در هنگام پیمایش صفحه توسط یک بازدید کننده از بین ببرد.

دکمه‌های دعوت به اقدام

استفاده از موشن گرافیک در دکمه‌ها نظر افراد را به خود جلب کنید تا هنگام رد شدن بر روی آن‌ها کلیک کنند. به این منظور باید دکمه‌ها را بسیار چشمگیر طراحی کنید و با استفاده از کمی خلاقیت نرخ تبدیل خود را بالا ببرید.

پست‌های رسانه‌های اجتماعی

الگوریتم‌های رسانه‌های اجتماعی روز به روز سختگیرانه تر عمل می‌کنند. اگر محتوای شما برای این الگوریتم‌ها بهینه نشود از دید بازدیدگنندگان پنهان می‌ماند. با اضافه کردن موشن گرافیک در ساخت پست‌ها، آن‌ها را جذاب و جالب توجه کنید.

بازاریابی دیجیتال

انواع مختلفی از بازاریابی دیجیتال وجود دارد، مانند بازاریابی رسانه‌های اجتماعی، بازاریابی ایمیلی، بهینه‌سازی موتورهای جستجو و غیره. برای تبلیغ محصولات و خدمات خود، در تمامی این تاکتیک‌های بازاریابی آنلاین از موشن گرافیک استفاده کنید. موشن گرافیک کاربردهای گسترده‌ای در بازاریابی دیجیتال دارد و نشان داده شده است که در تولید لیدهای ارزشمند، افزایش بازگشت سرمایه و تعامل با بازار هدف شما مؤثر است.

اینفوگرافیک‌ها

اگر قصد دارید مفاهیم پیچیده را با نمودار یا با تصاویر دیگر ساده‌سازی کنید، بهترین راه برای نمایش اطلاعات استفاده از اینفوگرافیک به شکل موشن گرافیک است که ترکیبی از عکس، تصویرسازی، نمودارها، گراف، متن و سایر عناصر است.

مراحل لازم برای شفاف‌سازی یک پروژه موشن گرافیک

تعریف یک ویدئوی موشن گرافیک می‌تواند پیچیده باشد، و اگر در این فرآیند تازه کار هستید، ممکن است ندانید از کجا شروع کنید. خوشبختانه، اگر رویکردی چندبخشی به موضوع داشته باشید، می‌توانید آن را به درستی تعریف کنید. این چهار مرحله را دنبال کنید تا به درستی پروژه را مشخص کنید.

1- مشخص کردن اهداف

شناسایی محصولات نهایی که اغلب به‌عنوان دستاوردها شناخته می‌شوند، اولین مرحله در تعیین محدوده پروژه است. در هر پروژه باید در مورد اهدافی که وجود دارد کاملاً آگاه شد. هدف رسیدن به چه چیزی است؟ این سؤال کلیدی است که باید در این مرحله به آن پاسخ داد.

2- شناسایی انتظاراتی که از پروژه وجود دارد

تعیین انتظارات از پروژه بسیار مهم است. درک و تشریح انتظاراتسفارش دهندگان و تیم بخش کلیدی فرآیند ساخت موشن گرافیک است. در این مرحله، باید چند سؤال کلیدی پرسیده شود. چه نوع ویدئوی موشن گرافیک انتظارات مشتریان بالقوه ما را برآورده خواهد کرد؟ کدام سبک انیمیشن را دوست دارند؟ کسب‌وکار سفارش دهنده چه انتظاراتی از برندسازی دارد؟

3- در نظر گرفتن موانع بالقوه

یافتن محدودیت‌های پروژه یکی از آخرین و حیاتی‌ترین مراحل در شفاف‌سازی پروژه است. به همان اندازه که تعیین اهداف پروژه مهم است، درک محدودیت‌های آن هم اهمیت دارد. این کار می‌تواند مشکلات، تأخیرها و تخصیص نادرست منابع را که ممکن است در طول اجرای پروژه ایجاد شود، کاهش دهد.

4- تعیین منابع مورد نیاز برای انجام پروژه

هزینه نهایی برآورد شده پروژه چقدر است؟ چه ابزار و برنامه‌های نرم‌افزاری مورد نیاز است؟ پروژه چقدر زمان می‌برد؟ آیا مهارت‌های لازم برای ساخت ویدئوی موشن گرافیک را خودتان دارید یا باید آن را برون سپاری کنید؟ اینها سؤالات کلیدی هستند که باید در این مرحله پرسیده شوند.

آیا قصد دارید یک ویدئوی موشن گرافیک بسازید؟

ترکیبی از یک متن خلاق و ویدئوهای داستان محور به شما کمک می‌کند با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید و پیام خود را به شیوه‌ای واضح و مختصر ارائه دهید. در صورتی‌که می‌خواهید سفارش ساخت موشن گرافیک بدهید انتخاب یک آژانش گرافیکی و یا  شرکت فیلم‌سازی با رزومه کاری موفق اولین گام برای رسیدن به هدف است. استودیوی هنری فندق، زیرمجموعه‌ای از مؤسسه همای هنر یکی از سازندگان موفق در زمینه موشن گرافیک است که پروژه‌های متعددی را تا کنون به ثمر رسانده است. در هر زمینه‌ای که فعالیت دارید در صورت نیاز به انواع  فیلم‌های آموزشی مانند فیلم‌های شرکتی و سایر ویدئوهای موشن گرافیک، می‌توانید به تیم هنری فندق اعتماد کنید. روند کاری این تیم به ترتیب شامل مراحلی مانند مشاوره با مشتری، برقراری یک جلسه حضوری برای شناخت بیشتر، ایده‌پردازی اولیه، نهایی کردن پروژه و در نهایت رضایتمندی مشتری می‌شود که نشان دهنده نظم اجرایی و عملکرد مطمئن این تیم است. قبل از هر تصمیمی شما می‌توانید نمونه کارها را ببینید و با بررسی آن‌ها و توضیحات تکمیلی کارشناسان این حوزه، کار خود سفارش دهید. با اطمینان هر چه بیشتر کار خود را به تیم هنری فندق بسپارید.

مراحل ساخت موشن گرافیک

اگر از دانش گرافیک برخوردارید و در نرم‌افزارهای گرافیکی را تا حد قابل قبولی مهارت دارید و می‌خواهید پروزه موشن گرافیک را خودتان انجام دهید حتماً مراحل زیر را اجرا کنید.

1- مخاطب، مفاهیم و اهداف خود را تعیین کنید

در بهترین آثار گرافیکی خلاقیت حرف اول را می‌زند. برای یک شروع مطمئن بهتر است اهداف خود را خیلی زود برای پروژه موشن گرافیک خود مشخص کنید.

2- داده های مربوط به مخاطبان خود را جمع‌آوری کنید.

شناخت مخاطبان یک پیش نیاز ضروری برای رسیدن به نتیجه مطلوب است. می‌توانید به راحتی از داده‌های بازاریابی در ابزارهای رایج بازاریابی و تجزیه و تحلیل داده‌ها استفاده کنید، یا می‌توانید نظرسنجی‌ها خاصی را برای پاسخ‌های خاص‌تر ایجاد کنید.

3- یک پرسونا را با داده‌های حاصل از داده‌های مخاطبان خود تعریف کنید.

این کار به شما کمک می‌کند پیام و محتوایی را تولید می‌کنید برای مخاطبین ارزشمند خود هدفمند کنید.

4- ایجاد ایده از طریق طوفان فکری

اکنون که مخاطبان خود را می‌شناسید، یک قلم و کاغذ (یا یک دفترچه یادداشت) آماده کنید تا ایده های موشن گرافیک خود را یادداشت کنید. وقت آن است که شروع به یادداشت کردن عجیب ترین ایده های خود کنید. این یک جلسه طوفان فکری است، جایی که وظیفه شما ایجاد ایده‌های جدید در حین کاوش در سبک‌های مختلف انیمیشن است، مهم نیست که چقدر دور از ذهن و خارج از چارچوب هستند.

اکنون زمان آن است که تخیل خود را آزاد کنید. بیشتر مفاهیمی که در این مرحله به ذهنتان می‌رسد به اجرای نهایی نمی‌رسند. وقتی کارتان تمام شد و همه ایده‌ها را یادداشت کردید، می‌توانید از فرآیند حذف برای محدود کردن بهترین‌ها بر اساس داده‌های مخاطب فعلی‌تان استفاده کنید.

نکته: این فرآیند را سعی کنید در چند جلسه انجام دهید. پس از یک جلسه خوب و سازنده، بین خود و ایده‌هایتان فاصله ایجاد کنید. به پیاده روی بروید، چرت بزنید یا روز بعد دوباره به آن‌ها نگاه کنید. ایده‌های خوب مانند ستاره‌ها خواهند درخشید.

5- یک متن خوب بنویسید و در آن داستان خود را بیان کنید

اگر قصدتان ایجاد یک موشن گرافیک سمعی و بصری است یا یک ویدئوی متحرک بدون صدا، فیلمنامه نویسی نقشی حیاتی در جهت‌گیری محتوای شما ایفا می‌کند.

6- استوری برد خود را بنویسید

 اکنون که فیلمنامه را آماده کردید، از آن به‌عنوان راهنمای داستان خود استفاده کنیم. برای کشیدن استوری بورد لازم نیست نقاش خیلی خوبی باشید. یک استوری بورد خوب باید با اسکریپت شما که به عنوان هسته اصلی هر ویدیوی موشن گرافیک در نظر گرفته می‌شود، هماهنگ باشد.

7- طرح‌های نهایی را متحرک کنید

اگر قبلاً با ابزارهای ویرایش ویدئو مانند Adobe Premiere Pro و Adobe After Effects آشنا هستید، مطمئناً می‌توانید بدون هیچ معطلی موشن گرافیک خود را ایجاد کنید.

اگر می‌خواهید تازه شروع کنید، کسب دانش تصویرسازی وکتور یا مهارت در Adobe Illustrator امتیاز خوبی محسوب می‌شود. می‌توانید گرافیک‌های برداری را از Illustrator مستقیماً به After Effects وارد کنید و شروع به ساخت انیمیشن کنید.

سخن نهایی

موشن گرافیک راهی عالی برای دیده شدن کسب‌وکار شما در دنیایی است که در آن جلب توجه افراد سخت‌تر و رقابت سریع‌تر شده است. با استفاده از موشن گرافیک، می‌توان کارهایی ایجاد کرد که مورد توجه مصرف‌کننده قرار می‌گیرد و به او کمک می‌کند با طرح گرافیکی ارتباط بیشتری برقرار کند. بنابراین برای نمایش برند خود به شیوه‌ای تأثیرگذار حتماً موشن گرافیگ را در لیست کارهای تلاش‌های بازاریابی خود بگنجانید.

سوالات متداول
چگونه می‌توان به اثربخشی موشن گرافیک در زمینه کسب‌وکار افزود؟

برای ایجاد یک کار اثر بخش متحرک در ابتدا مشخص کنید که می‌خواهید به چه اهداف تجاری و برای چه مدتی برسید. قبل از ایده‌یابی برای انیمیشن چند سؤال ساده از خود بپرسید.

  • مخاطب هدف ما چه کسی است؟
  • موارد با ارزش یا آزاردهنده مشتریان ما چیست؟
  • چگونه محصول ما می‌تواند مشکل مشتریانمان را حل کند؟
  • چه پیام یا مفهوم تجاری را می‌خواهیم منتقل کنیم و چگونه باید آن را انجام دهیم؟
  • مفاهیم اصلی که باید در ذهن مخاطب ثبت شود چیست؟
  • به چه اهداف تجاری می‌خواهیم برسیم؟
  • چه مزایایی از طراحی انیمیشن به‌دست خواهیم آورد؟

بعد از پاسخ دادن به همه سؤالات، نوع ویدئوی مربوطه را انتخاب تا بتوانید مفهوم اصلی و مورد نظرتان را به بهترین شکل ممکن به نمایش بگذارید.

انواع ویدئوی موشن گرافیک شامل چه مواردی می‌شود؟

هدف اصلی فیلم موشن گرافیک، انتقال یک پیام یا بیان یک داستان به شیوه‌ای کارآمد است. اهداف می‌تواند شامل افزایش فروش شما باشد، اطلاعاتی در مورد شرکت شما و محصولات/خدمات ارائه شده یا مخاطبان شما را به انجام برخی اقدامات دعوت کند.

انواع مختلفی از ویدئوهای موشن گرافیک وجود دارد که بر حسب نیازتان می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. به طور کلی، موشن گرافیک‌ها را می‌توان به سه دسته اصلی دسته‌بندی کرد.

  1. ویدئو‌های تبلیغاتی: برای کمک به فروش یک محصول یا خدمات

هدف این است که هنگام استفاده از یک ویدیئوی تبلیغاتی، نرخ تبدیل‌ بیشتری از مخاطبان خود دریافت کنید. در این حالت، موشن گرافیک بر تمام جزئیاتی که به بیننده برای خرید محصول یا خدمات شما انگیزه می‌دهد، تمرکز دارد.

  1. ویدئوهای توضیح دهنده: برای کمک به تعریف یک مفهوم، محصول یا خدمات

گاهی اوقات مفاهیم می‌توانند بسیار پیچیده باشند و باید به وضوح توضیح داده شوند تا افراد غیرمتخصص نکات کلیدی پیام شما را درک کنند. اگر اتفاقاً محصول یا خدمات خاصی را ارائه می‌کنید، یک ویدئوی توضیحی برای راهنمایی مخاطبان شما با جزئیات واضح، توضیحات فنی ساده از مراحل متوالی، ضروری است.

  1. ویدئوهای انگیزشی: مخاطبان خود را وادار کنید تا چیزی را احساس کنند

شما می خواهید از بیننده خود یک واکنش قدرتمند و احساسی دریافت کنید و آن‌ها را به انجام یک اقدام خاص دعوت کنید. این کار تنها در صورتی انجام می‌شود که با داستانی احساس خاصی در آن‌ها ایجاد کند. در این نوع ویدئو، روایت داستان قوی برای رسیدن به این امر ضروری است.

آیا ساخت ویدئوهای بازاریابی با موشن گرافیک برای ویدیوهای بازاریابی ایده خوبی است؟

موشن گرافیک به طور فزاینده‌ای در ویدئوهای بازاریابی استفاده می‌شود و این امر به این دلیل چند مزیتی است که ارائه می‌دهد: به جلب توجه بیشتر کمک می‌کند، به دیده شدن تبلیغات شما و شناخت برند شما کمک می‌کند. اگر به انیمیشن‌های بازاریابی علاقه‌مند هستید، خدمات تیم فندوق را بررسی کنید.

کدام نرم افزار موشن گرافیک بهترین است؟

بسیاری از ابزارها و برنامه ها به شما امکان می‌دهند یک ویدئوی موشن گرافیک بسازید که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند. ابزارهای مناسب برای این کار به نیازهای شما، موارد استفاده و نوع ویدئوی موشن گرافیکی که می‌خواهید بسازید بستگی دارد. ایجاد یک ویدئوی انیمیشن پزشکی با ایجاد یک ویدئوی تبلیغاتی متفاوت خواهد بود. با مطالعه این مقاله تعدادی از نرم‌افزارهای موشن گرافیک که می‌توانید از بین آ‌نها انتخاب کنید را معرفی کردیم و مطمئناً برنامه‌های دیگری هم وجود دارد. بنابراین نباید خودتان را محدود کنید.

انواع موشن گرافیک کدامند؟

ده ها نوع مختلف موشن گرافیک وجود دارد که هر کدام برای هدف خاصی استفاده می‌شوند که شامل لوگوها، انیمیشن‌های مربوط به محصول، حلقه‌ها، انیمیشن‌های رابط کاربری و موارد دیگر است. هر یک از این انواع ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارند.

آیا موشن گرافیک همان انیمیشن است؟

موشن گرافیک زیرمجموعه‌ای از رشته انیمیشن است. انیمیشن اساساً هر روشی است که برای تبدیل تصاویر ثابت به عناصر گرافیکی متحرک استفاده می‌شود. درحالی‌که اصطلاح انیمیشن می‌تواند به هر چیزی از یک تبلیغ کوتاه تا یک فیلم کامل اشاره داشته باشد، موشن گرافیک معمولاً به ویدئوهای گرافیکی تجاری کوتاه‌تر با طول کمتر از ۹۰ ثانیه اشاره دارد.