قبلی
بعدی

طراحی بسته‌بندی تبلیغاتی

بسته‌بندی یک عنصر حیاتی در بازاریابی است و می‌تواند باعث موفقیت یا شکست یک محصول شود. بسته‌بندی تعیین می‌کند که آیا مصرف‌کننده روی محصول شما تمرکز می‌کند و آن را می‌خرد یا به سراغ محصولی از برند دیگری می‌رود.

بنابراین، بر روی بسته‌بندی می‌توان به‌عنوان یک استراتژی و راه حل حساب کرد و یک جزء حیاتی در بازاریابی متمرکز به حساب می‌آید.

در این محتوا هدف ما آشنایی بیشتر شما با مفهوم بسته‌بندی تبلیغاتی و نکات مهم این ابزار بازاریابی است.

برای آگاهی بیشتر تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

تعریف بسته‌بندی و طراحی آن

بسته‌بندی پوششی از جنس‌های مختلف و حاوی محصول است. طراحی بسته‌بندی فرآیندی است که در نظر می‌گیرد به بسته‌بندی امکان عملکردهای مختلفی بدهد. عملکرد باید امکان نگهداری و حمل کردن، محافظت، توزیع، شناسایی و متمایز کردن محصول در بازار را فراهم کند. در عین حال برای مشتریان حضوری و آنلاین جذابیت داشته باشد.

اهمیت بسته‌بندی

مصرف‌کنندگان به‌محض نگاه کردن به یک چیز در ذهن خود شروع به قضاوت آن می‌کنند. آن‌ها با نگاه کردن به یک محصول و بسته‌بندی آن اطلاعاتی را دریافت می‌کنند. در درجه اول بسته‌بندی چشم نواز و جذب‌کننده برای شناخت برند بسیار مهم است. محصولات جدیدی که وارد بازار می‌شوند باید راه‌هایی را بیابند که بر مشتری‌ها و رفتار خرید آن‌ها  تأثیر فوری بگذارند.

طراحی بسته‌بندی

آمارها نشان می‌دهد که هفتاد درصد از مصرف‌کنندگان تصوری که از برند پیدا می‌کنند بر اساس بسته‌بندی آن است و شصت و سه درصد هم بسته‌بندی را به اندازه خود برند با اهمیت می‌دانند.

بسته‌بندی یک عامل مهم در شناخت برند است؛ بنابراین اگر از آن برای معرفی برند استفاده می‌کنید، باید با هویت برند سازگار باشد. این سازگاری به مشتریان کمک می‌کند تا نوع محصولی را که ارائه می‌دهید شناسایی کنند. برای مثال، اگر یک محصول درجه یک ارائه می‌دهید، بسته‌بندی باید این مفهوم را منعکس کند. می‌توان گفت بسته‌بندی بخشی از پیام‌های بازاریابی محصول است.

فاکتورهای کلیدی بازاریابی هدفمند که هنگام طراحی بسته‌بندی محصول نقش پیدا می‌کنند شامل مواردی مانند تثبیت ذهنی کالا، داستان‌سرایی، برقراری ارتباط با ارزش‌های برند و اعتمادسازی است. بسته‌بندی خوب می‌تواند از طرق مختلف بر رفتار مشتری تأثیر بگذارد. در حقیقت فضای مناسبی برای یک بازاریاب است که روی آن پیام‌های بازاریابی، اطلاعات محصول، شعارها و البته آرم یا لوگوی برند را قرار دهد.

نمونه کارها

چه عواملی باعث بهبود طراحی بسته‌بندی تبلیغاتی می‌شود؟

تا اینجا به این نکته پی بردیم که طراحی بسته‌بندی امری ضروری است و برای تأثیر این ابزار بر بازاریابی محصولات خود باید به خوبی از آن استفاده کنید.

طراحی بسته‌بندی زیبا راه درازی برای برنده شدن در کسب‌و‌کار دارد. عوامل زیر کمک می‌کنند که این در این راه سریع‌تر به موفقیت دست پیدا کنید.

  • سازگاری: بسته‌بندی باید نشان دهنده برند و ارزش‌های آن باشد.
  • عملکرد: اگر مقصود از بسته‌بندی محافظت از محصول و همچنین بازاریابی آن است، مطمئن شوید که این کار را انجام می‌دهد.
  • کاربردی بودن: اطمینان حاصل کنید که بسته‌بندی محصول، چیدن، نمایش و تحویل آن را آسان می‌کند.
  • پایداری: به‌طور فزاینده‌ای، مصرف‌کنندگان بسته‌بندی‌هایی را می‌خواهند که قابل بازیافت باشد و ضایعات را کاهش دهد.
  • رنگ و تایپوگرافی: عناصر طراحی بصری در بسته‌بندی برای موفقیت آن بسیار مهم هستند.
  • خلاقیت: خلاقیت در طراحی نقش مهمی دارد. به این نکته توجه داشته باشید که چگونه بسته‌بندی شما می‌تواند محصول و برند شما را متمایز کند. مثلاً در میان محصولات دیگر در قفسه‌های فروشگاه توجه مشتری را جلب کند.

اهداف طراحی بسته‌بندی

هدف طراحی بسته‌بندی دستیابی به اهداف بازاریابی از طریق ارتباط متمایز مصرف‌کننده با ویژگی‌ها یا عملکرد محصول و موفقیت در فروش است.

مراحل طراحی بسته‌بندی تبلیغاتی

طراحی بسته‌بندی شامل فرآیندی واضح، از تحقیق تا نمونه‌سازی و عرضه نهایی است. طراحی بسته‌بندی برای یک محصول جدید شامل انتخاب شکل بسته‌بندی و نوع مواد استفاده شده در تهیه آن و استفاده از فونت، رنگ و گرافیک است. همان‌طور که قبلاً اشاره کردیم بسته‌بندی هم یک بخش ضروری مورد استفاده و هم یک ابزار بازاریابی در ارائه محصول نهایی است و یک طراحی خوب باید هر دوی این موارد را در خود داشته باشد. مراحل طراحی که سبب بهبود بسته‌بندی می‌شود شامل موارد زیر می‌شود:

1- برند و مخاطب خود را بشناسید

بسته‌بندی به توسعه یک برند کمک می‌کند و به این منظور باید توصیف‌کننده ماهیت و ارزش‌های برند باشد. در حقیقت شما در حال بررسی همه ویژگی‌هایی هستید که در هویت برند شما وجود دارد و راهی برای بیان آن‌ها به صورت گرافیکی پیدا می‌کنید.

عناصر ضروری برند شامل رنگ‌ها، فونت‌ها و لوگو هستند. علاوه بر این موارد باید نوع تصاویر و ترکیب‌بندی را که ممکن است استفاده کنید و اینکه چگونه همه این موارد در کنار هم برای مخاطب هدف شما مؤثر است، در نظر بگیرید. شما باید بدانید که چه کسی را هدف محصول خود قرار داده‌اید تا بسته‌بندی را طراحی کنید که بیشترین جذابیت را برای آن‌ها داشته باشد.

بدانید چه کسی محصول شما را می‌خرد و چگونه آن را می‌خرد؟ به‌عنوان مثال، اگر مخاطبان هدف شما اکثراً مرد هستند، این موضوع چگونه می‌تواند بر انتخاب طراحی شما تأثیر بگذارد؟ محل فروش محصول نیز مهم است. بسته‌بندی‌هایی که باید در برابر رقبا در قفسه سوپرمارکت‌ها متمایز شوند با بسته‌بندی‌هایی که باید در فروشگاه‌های تخصصی توجه را به خود جلب کنند متفاوت است.

2- طوفان فکری عناصر طراحی

با توجه به تحقیقات خود، اکنون باید فهرستی از عناصر طراحی را که می‌توانید در طراحی بسته‌بندی بگنجانید، تهیه کنید. ایجاد یک تابلوی ایده از رنگ‌ها، بافت‌ها، حالات و الهامات مختلف می‌تواند در این مرحله کمک‌کننده باشد. باید مشتری را در اولویت قرار دهید؛ زیرا همان کسی است که شما بسته‌بندی خود را برای او طراحی می‌کنید. عناصر طراحی در لیست شما چگونه با مخاطبان هدف و نیازها و انتظارات آن‌ها ارتباط دارند؟

با طراحی بسته‌بندی محصولات جدید باید نوع بسته‌بندی را نیز در کنار طراحی آن در نظر بگیرید. مواد به‌کار رفته می‌توانند تأثیر قابل توجهی بر ظاهر و احساس نهایی بسته‌بندی محصول شما داشته باشند و جلوه طراحی را افزایش دهند نه اینکه از آن کم کنند.

در طراحی مناسب‌ترین بسته‌بندی باید به فکر رقبا نیز باشید. اگر رقبای شما از یک نوعی از بسته‌بندی استفاده می‌کنند، آیا می‌توانید با یافتن یک جایگزین، خود را در بازار متمایز کنید؟

در ایده دادن واقع‌بینانه عمل کنید. بسته‌بندی شما باید برای خودتان مقرون‌به‌صرفه و برای مشتریان شما تسهیل‌کننده باشد.

3- ایده‌های طراحی خود را پیش‌نویس کنید

پس از مرحله طوفان فکری یا ایده‌پردازی، وقت آن است که فهرست خود را به چیزی عملی و قابل اجرا محدود کنید. عناصر کلیدی در فهرست کوتاه شما باید به‌عنوان سکوی راه اندازی ایده‌های مختلف طراحی شما عمل کنند. این کار یک فرآیند شامل پیشنهاد، ارزیابی و اصلاح خواهد بود و نیاز به صبر و تمرکز دارد. ممکن است در همان اوایل چیزی به سراغ شما بیاید یا متوجه شوید که باید روی چندین ایده کار کنید تا زمانی که ایده‌ای را پیدا کنید که جواب می‌دهد.

4- طرح های خود را تست کنید و از آن‌ها بازخورد بگیرید

آیا از طراحی بسته‌بندی شما مشخص است که محصول شما چیست و آیا بسته‌بندی نمایشی صادقانه از محصول خواهد بود؟ برای رسیدن به این پاسخ‌ها، می‌توانید تحقیقات میدانی روی بازار در مورد مفاهیم طراحی خود بر روی جامعه هدفتان انجام دهید. تصاویر را چاپ کنید و با لیستی از سؤالات برای پاسخگویی در اختیار مخاطبان تحقیق خود قرار دهید.

از بازخوردی که جمع‌آوری می‌کنید، می‌توانید طرح اولیه خود را اصلاح کنید. بهترین کار این است که از بازخورد سهامداران و سرمایه‌گذاران (در صورت لزوم) در فرآیند اصلاح طراحی بسته‌بندی خود استفاده کنید.

5- نمونه آزمایشی خود را بسازید

نمونه آزمایشی باید تا جایی که می‌توانید به محصول نهایی نزدیک شود. هچنین باید دیدگاهی واضح و کامل در مورد اینکه محصول بسته‌بندی شده در یک محیط خرده‌فروشی چگونه به نظر می‌رسد و چه حسی ایجاد می‌کند به شما بدهد. ورود به قفسه فروش برای محصولات جدید بسیار مهم است و نمونه طراحی شما باید به شما امکان دهد این شرایط را ارزیابی کنید و ببینید که چگونه محصول در واقعیت ظاهر می‌شود و فقط به یک مفهوم طراحی‌شده روی صفحه کافی نیست.

همچنین توصیه می‌کنیم از فروشگاه‌های فیزیکی دیدن کنید تا ببینید محصول شما در قفسه‌ها کجا ظاهر می‌شود، بنابراین می‌توانید میزان سازگاری آن با محصولات رقیب در دنیای واقعی را بسنجید.

نمونه نهایی همچنین باید فکر بازتولید طرح برای تولید انبوه را به شما بدهد. هنگامی که از طراحی نهایی راضی شدید، می توانید برای مرحله تولید انبوه و عرضه محصول خود به بازار آماده شوید.

شغل طراحی بسته‌بندی تبلیغاتی

اولین چیزی که در مورد یک طراح بسته‌بندی می‌توان گفت این است که شما را وادار به فکر کردن در مورد یک محصول و خرید آن می‌کند. یک طراح بسته‌بندی می‌داند که چگونه جعبه یا بسته بیرونی که محصولی را در خود جای می‌دهد آنقدر جذاب بسازد که چشم شما را در فروشگاه یا وب‌سایت به خود جلب کند. لازمه این کار این است که طراحان بسته‌بندی باید به چرخه رنگ و حفظ تعادل در طراحی توجه داشته باشند، همچنین باید ویژگی‌های یک محصول را بشناسند و در طراحی بر روی آن‌ها کار کنند.

طراحان بسته‌بندی، متخصصان خلاق با استعدادی هستند که از ویژگی‌های کاربردی محصول نیز آگاهی دارند. آن‌ها باید علاوه بر چشم‌نواز کردن محصولات، واقعیت‌های حمل و نقل (جلوگیری از آسیب رسیدن به محصول) را نیز در نظر بگیرند.

حتماً تا به حال مجبور شده‌اید یک بسته بسیار آزاردهنده و پلاستیکی پرس شده را باز کنید؟ یا با بسته‌بندی مواجه شده‌اید که جهت بازیافت با محیط زیست سازگار نیست. اولین فردی که در این موارد باید مورد سرزنش قرار گیرد طراح بسته‌بندی است.

برخی از وظایف یک طراح بسته‌بندی تجاری

طراحان بسته‌بندی به‌طور معمول در شرکت‌های خرده‌فروشی بزرگ، در بخش طراحی یک کسب‌و‌کار و یا در آژانس‌های تبلیغاتی کار می‌کنند. در این نقش‌ها، آن‌ها وظیفه دارند با دیگر طراحان، مدیران محصول، تیم‌های بازاریابی و حتی کاربران نهایی همکاری و تعامل داشته باشند. آن‌ها مسئول طراحی بسته‌بندی خارجی برای انواع محصولات هستند. از دستگاه های دیجیتال شخصی یا سایر وسایل الکترونیکی گرفته تا مواد غذایی در فروشگاه‌های مواد غذایی. در صورت مشاهده هر نوع بسته‌بندی احتمالاً یک طراح پشت آن قرار دارد.

  • همکاری نزدیک با تیم‌هایی متشکل از تخصص‌های متفاوت برای ایجاد طوفان فکری و ایجاد نمونه‌های اولیه بسته‌بندی
  • برقراری ارتباط با ذینفعان یا کاربران نهایی برای اطمینان از اینکه بسته‌بندی پیام درست را منتقل می‌کند
  • نگاهی به روند مصرف‌کنندگان برای تعیین بهترین عناصر برای طراحی
  • همکاری نزدیک با نویسنده آگهی‌های تجارتی و مطالب تبلیغاتی، تحلیلگران، طراحان گرافیک و مدیران بازاریابی برای طراحی نمونه‌های اولیه بسته‌بندی بر اساس بازخورد این متخصصان. آن‌ها همچنین باید روی ایمنی مصرف‌کننده یا گروه‌های مرتبط با محصول کار کنند تا از امن بودن بسته‌بندی خود اطمینان حاصل کنند
  • ارائه طرحی نمونه برای گرفتن بازخورد از مشتریان تا در صورت نیاز بسته‌بندی را تغییر داده و دوباره این این فرآیند را تکرار کنند

Translation is too long to be saved

یک طراح بسته‌بندی به چه مهارت‌هایی نیاز دارد؟

  • مهارت‌های طراحی، از جمله توانایی تفکر خارج از چارچوب (به‌طور قطع) برای ساختن بسته‌بندی که برای مخاطبان هدف جذاب باشد
  • توجه و تمرکز زیاد به جزئیات کوچک به همراه نگاه خلاقانه
  • آشنایی با انواع موادی که در بسته‌بندی از آن‌ها استفاده می‌شود
  • برنامه‌ریزی داشتن و توانایی کار در شرایط تحت فشار و ضرب‌الاجل
  • مهارت‌های همکاری و ارتباط خوب
  • درک قوانین حاکم بر محصولات در صنعتی خاص. به‌عنوان مثال، اگر طراحی بسته‌بندی مواد غذایی را طراحی می‌کند باید دستورات ایمنی مواد غذایی را بشناسد
  • داشتن مهارت‌های نرم‌افزاری
  • قوی بودن در کار گروهی
  • خلاقیت
  • هوش هیجانی و صبر
  • حس مشترک
  • مهارت‌های فروش برای کمک به ارائه یک ایده به گروهی از ذینفعان
  • اشتیاق و انرژی
  • درک آخرین روندهای دیجیتال و مصرف‌کنندگان
  • مهارت‌های عالی در حل مسئله و عیب‌یابی
  • مهارت‌های پژوهشی؛ قادر به درک اینکه چه چیزی به مخاطبین هدف برای خرید انگیزه می‌دهد
  • درک درست و بهتر از بازاریابی و توسعه برند

طراحان بسته‌بندی باید تاثیر آنچه را که ایجاد می‌کنند را درک کنند به این معنا که باید هزینه هر واحد از انواع مختلف مواد بسته‌بندی را بدانند. همچنین لازم است از عیوب بسته‌بندی که می‌تواند منجر به اصلاح محصول شود آگاه باشند. امروزه انواع بسته‌بندی به‌سرعت در حال تغییر است. به‌عنوان مثال، سنسورهای هوشمند، که دستگاه‌های ردیابی اینرنتی هستند، در برخی از بسته‌بندی‌ها نصب می‌شوند. طراحان بسته بندی خوب بر کلیه این ترندهای روز تسلط دارند.

همچنین ممکن است از طراحان بسته‌بندی خواسته شود تا بسته‌بندی های موجود را تجزیه و تحلیل کنند و راهی جدید و مقرون به صرفه تر برای فروش محصولات بیشتر با قیمت تولید پایین‌تر ارائه دهند.

انواع بسه‌بندی متناسب با انواع محصول

در صورتی‌که یک تولیدکننده، فروشنده، انباردار یا عرضه‌کننده کالا هستید و در هر تجارتی که دارید محصولاتی را به مشتری خود عرضه می‌کنید نیاز به بسته‌بندی محصول خود دارید.

استفاده از مواد با کیفیت برای بسته‌بندی ضمانت‌کننده کیفیت و حفاظت از کالای تحویلی به مشتری است همچنین کمکی است به صاحبان مشاغل برای ایجاد و تثبیت جایگاه خود در بازار.

مواد بسته‌بندی

مواد بسته‌بندی انواع مختلفی از مواد هستند که برای قرار دادن محصولات از آن‌ها استفاده می‌شود. این مواد بسته‌بندی شامل مقوای زنبوری، بسته‌بندی‌های پلاستیکی، بسته‌های حباب‌دار، جعبه‌های مقوایی، ظروف پلاستیکی، قوطی‌های حلبی، بسته‌های تترا و بسیاری دیگر از انواع مواد بسته‌بندی هستند. بسته به نوع محصول از مواد خاصی استفاده می‌شود تا ایمنی محصول تضمین شود.

دسته‌های مختلف مواد بسته‌بندی

مواد بسته‌بندی به سه دسته کلی

1- بسته‌بندی اولیه

2- بسته‌بندی ثانویه

3- بسته‌بندی سوم

4- بسته‌بندی جانبی

تقسیم می‌شوند.

بسته‌بندی اولیه

در مشاغلی که محصولات فاسدشدنی مانند دارد، مواد غذایی، نوشیدنی و اقلام اینچنینی تولید می‌کنند، بسته‌بندی اولیه و فشرده اهمیت زیادی دارد. انواع مواد اولیه که در تهیه این نوع بسته‌بندی استفاده می‌شوند شامل موارد زیر هستند:

کیسه‌های لمینیت (Laminated Pouches)

کیسه‌های چند لایه از پلاستیک یا پلیمر که بسیار نازک ساخته می‌شوند و دارای چسب مخصوص در انتهای باز کیسه هستند که در اثر گرما مهر و موم می‌شود.

قوطی کنسرو

قوطی‌های حلبی مواد بسته‌بندی چند منظوره هستند که در بسیاری از انواع مشاغل مورد استفاده قرار می‌گیرند. کنسرو و انواع نوشیدنی‌ها بیشتر در قوطی‌های حلبی عرضه می‌شوند.

محصولات ترموفرم شده

این نوع بسته‌بندی که از ترموپلاستیک ساخته شده است، عمدتاً برای اقلام الکترونیکی استفاده می‌شود. ترموپلاستیک‌ها حرارت داده می‌شوند و به شکل‌های خاص برای محصولات قالب‌گیری می‌شوند.

ظروف پلاستیکی

این نوع مواد بسته‌بندی بیشتر در تجارت رایج است. بیشتر این ظروف پلاستیکی قابل استفاده مجدد هستند.

کاغذ پوستی

کاغذهای روغنی به‌عنوان کاغذ پخت یا کاغذ نانوایی نیز شناخته می‌شوند و در صنعت نانوایی و شیرینی‌پزی کاربرد فراوانی دارند. کیک‌ها، کره و بسیاری از مواد غذایی دیگر قبل از بسته‌بندی در کاغذهای روغنی پیچیده می‌شوند. ماده پخته شده به کاغذ نمی‌چسبد و به راحتی بیرون می‌آید.

کیسه‌های کاغذی یا کاغذ با مقاومت در برابر رطوبت

در ظاهر شبیه به کیسه‌های کاغذی ولی با استحکام در برابر رطوبت هستند. این مواد بسته‌بندی زیست تخریب‌پذیر هستند که قابل چاپ نیز هستند.

لوله‌های چند لایه (Lamitubes)

لوله‌های لمینت شده‌ها در برابر روغن و حرارت مقاومت دارند و در درجه اول برای بسته‌بندی خمیر یا پماد استفاده می‌شوند. Lamitubes نه تنها محافظت‌کننده هستند بلکه استفاده از محصول را بسیار راحت می‌کنند.

‌ ظروف شیشه‌ای

ظروف شیشه‌ای کلاسیک برای بسته‌بندی مواد غذایی، بیسکویت و بسیاری موارد دیگر استفاده می‌شود. این ظروف شکننده هستند و اغلب به لایه دیگری از محافظت نیاز دارند.

سلفون

سلفون یک پوشش پلاستیکی شفاف است که برای محافظت از مواد غذایی فاسد شدنی مانند سالاد و ساندویچ استفاده می‌شود.

گونی بافت

این یک ماده بسته بندی محکم است وعمدتاً از کنف ساخته شده است. برنج، سیب زمینی، غلات غذایی در گونی‌های بافته شده عرضه می‌شود.

بسته‌بندی حباب‌دار

بسته بندی حباب دار یکی از شناخته‌شده‌ترین مواد بسته‌بندی است که برای تحویل یا حمل اقلام شکننده استفاده می‌شوند. روکش‌های حباب دار پوشش‌های پلاستیکی هستند که با کیسه‌های هوای کوچک پر شده‌اند. روکش حباب‌دار به‌عنوان یک بالشتک عمل می‌کند و از اقلام ظریف محافظت می‌کند.

بسته‌بندی ثانویه

پس از بسته‌بندی اولیه، تمامی محصولاتی که به صورت عمده تحویل داده می‌شوند، نیاز به بسته بندی مجدد و بیرونی‌تر برای نمایش و قفسه‌بندی دارند که به‌آنها بسته‌بندی ثانویه می‌گویند. انواع مختلفی از مواد بسته‌بندی وجود دارد که در بسته‌بندی های ثانویه مورد استفاده قرار می‌گیرند که شامل وارد زیر می‌شوند.

جعبه‌های پلاستیکی

جعبه‌های پلاستیکی برای بسته‌بندی و حمل سفارشات عمده کالا استفاده می شود. این نوع بسته‌بندی در فروشگاه‌ها و مراکز خرید بسیار رایج است.

جعبه‌های چوبی

جعبه‌های چوبی عمدتاً برای اهداف نگهداری و مرتب‌سازی در انبارها و سوپرمارکت‌ها استفاده می شوند. جعبه‌های چوبی لوازم بسته بندی سازگار با محیط زیست هستند.

سینی‌های پلاستیکی

سینی‌های پلاستیکی شبیه جعبه‌های پلاستیکی هستند اما ظرفیت کمتری دارند. اینها ظروف مسطح و باز از پلاستیک هستند و عمدتاً در سازماندهی وسایل استفاده می‌شوند.

بسته‌بندی سوم

بسته‌بندی سوم برای حمل و نقل و ارسال محصولات مورد نیاز است. اساساً، این نوع بسته‌بندی یک لایه ایمنی اضافه را ایجاد می‌کند که از محصولات در برابر ضربه‌ها و تکان‌ها محافظت می‌کند.

چند نوع از مواد بسته‌بندی وجود دارد که عمدتاً در بسته‌بندی‌های درجه سوم استفاده می‌شود. در ادامه چند نونه از آن‌ها را نام می‌بریم.

تخته فیبر موج‌دار

 تخته‌های فیبر دارای ورق‌های الیاف‌دار هستند که محصول را در برابر ضربه‌ها و تکان‌های تصادفی محافظت می‌کند. این تخته‌ها برای ساخت جعبه‌هایی است که در حمل و نقل استفاده می‌شوند.

محفظه چوبی

انواع مختلفی از ظروف چوبی در بازار موجود است. در حقیقت، جعبه‌ها و جعبه‌های چوبی نیز زیرمجموعه این نوع مواد بسته‌بندی قرار می‌گیرند.

پالت چوبی

پالت‌های چوبی برای چیدن کالاها روی هم استفاده می‌شود. به دلیل شکل آن‌ها، جابجایی بسته‌های بزرگ یا پشته‌های کالا برای بالابرها را آسان می‌کنند.

پالت پلاستیکی

پالت‌های پلاستیکی دقیقاً مانند پالت‌های چوبی عمل می‌کنند. این نوع بسته‌بندی از پلاستیک ساخته شده است و بسیار بادوام هستند.

مواد بسته‌بندی جانبی

آخرین بخش اما نه کم اهمیت بسته‌بندی فرعی است. بسته‌بندی  جانبی و یا فرعی مواد مصرفی ضروری در صنعت بسته‌بندی هستند و عمدتاً شامل انواع چسب، جوهر چاپ، تسمه‌، نوار، برچسب، بالشتک هوا می‌شوند.

جمع‌بندی

در این مقاله سعی ما بر این بوده است تا شما را با یکی از روش‌های بازاریابی به‌نام بسته‌بندی تبلیغاتی آشنا کنیم. در ابتدای این محتوا شما را با تعاریف بسته‌بندی و طراحی آن و اهدافی که می‌توان به وسیله آن دنبال کرد، آشنا کردیم. سپس اطلاعات بیشتری را در رابطه با حرفه طراح بسته‌بندی و هرآنچه که لازم است در این حرفه به آن بپردازیم در اختیارتان قرار دادیم. امیدوارم این مطلب سطح آگاهی شما از این بخش از دنیای بازاریابی را بالا برده باشد.

سوالات متداول

طراحان بسته‌بندی ممکن است از یک مداد و کاغذ ساده برای ترسیم ایده‌های اولیه خود استفاده کنند، اما معمولاً به سمت نرم‌افزار نمونه سازی اولیه یا برنامه‌های طراحی سه بعدی می‌روند تا به ایده‌های خود اهری واقعی ببخشند. آن‌ها ممکن است برای ایجاد تصاویر به مهارت‌های عکاسی نیز نیاز داشته باشند.

برخی از نرم افزارهایی که یک طراح بسته‌بندی ممکن است استفاده کند عبارتند از:

Adobe Creative Suite که شامل Illustrator و Photoshop وAcrobat  می‌شود.

CS5، مایکروسافت آفیس، کورل دراو، ESKO ArtiosCAD، برنامه‌های مدل‌سازی سه بعدی مانند SolidWorks یا Autodesk Inventor

طراحان بست‌بندی معمولاً چند نوع نرم افزار مورد علاقه دارند که برای کار آن‌ها مناسب است. آن‌ها از نرم‌افزار نمونه‌سازی اولیه یک ایده، نرم‌افزار برای طراحی گرافیک، نرم‌افزار برای نمونه‌های آزمایشی و غیره استفاده می‌کنند.

بسته‌بندی یک فرآیند مونتاژ پیچیده است که به مهارت زیادی از جمله طراحی گرافیک نیاز دارد. انتخاب شکل، پالت رنگ، تایپوگرافی و متریال مواردی هستند که بسته‌بندی را در چشم مصرف کننده قابل مشاهده و قابل درک می‌کند.

به‌عنوان بخشی از دوره‌های آموزشی، توسعه برند، تایپوگرافی، مواد بسته‌بندی، گرافیک کامپیوتری و طراحی را آموزش خواهید دید. همه این موارد را برای تبدیل شدن به یک حرفه‌ای واقعی نیاز دارید.

  • طراحی گرافیک و بسته‌بندی
  • طراحی بسته‌بندی فیزیکی
  • بازاریابی

رنگ ها تاثیر روانی زیادی دارند و می توانند توجه را به محصول جلب کنند. به منظور متمایز شدن، رنگ‌ها مهم‌ترین بخش بسته‌بندی شناخته می‌شوند زیرا ناخودآگاه شخصیت یک برند را منعکس می‌کنند. همچنین اولین چیزی است که به آن توجه می شود و از فاصله دور نیز قابل مشاهده است. برندها اغلب رنگ‌هایی متفاوت از پالت رنگ برند را برای یسته‌بندی انتخاب می‌کنند. این رفتار ساختارشکنانه جالب است، اما ممکن است همیشه به نفع برندها نباشد.